Wendi op visite bij Watcher Boaz

De indrukken van Watcher Boaz:

Gisteren kreeg ik bezoek van mijn zusje Wendi die werd vergezeld door haar bazin Germa. Een prachtige teef. En daar heb je het eerste verschil in taal al. Met die prachtige teef bedoel ik natuurlijk mijn zusje Wendi, want als ik hiermee Germa zou bedoelen dan hebben we de kat in de gordijnen. Eerst even kennismaken natuurlijk. Mensen doen dat heel wonderlijk, wangen tegen elkaar en de lippen wat gespitst. Niet één keer, maar drie keer, alsof het niet op kan. Wij honden doen dat heel anders. Ik drukte meteen mijn neus onder haar staart en de geur was fantastisch … echt mijn zusje.

En dan samen meteen naar het hondenveld (foto 1 en 2) en daar hadden we aanvankelijk het hele veld voor ons alleen. Rennen mijnheer, en dat kan een middenslag schnauzer van ruim anderhalf jaar. En als het te warm wordt … eventjes in de vijver. Niet helemaal natuurlijk, poten op de grond. Mijn baas had zijn camera meegenomen en dat is leuk. Hoe harder je rent des te meer moeite hij moet doen om een fraaie foto te maken. Eerst ren je, tegen de wind in, recht op de baas af (foto 3) en als je hem voorbij bent moet hij, via een 180 graden draaibeweging, ons weer in beeld zien te krijgen (foto 4). Lachen man, dolle pret (foto 5). En dan komt er plotsklaps een klein hondje het veld op. Tja die moeten we dan even bekijken eh … besnuffelen natuurlijk, (foto 6) want wij honden doen meer met de neus dan met de ogen. Daarom is het ook niet zo erg dat het haar voor onze ogen hangt … een soort zonnebril en dat kan op sommige momenten best handig zijn. Als dat onderdeurtje maar gauw weer verder loopt verschijnt er opeens een massaal monster op het veld (foto 7). Een Cane Corso volgens mijn baas. Groot is hij wel en ook erg zwart, maar een tempo … om te lachen. En wendbaar is het mormel al helemaal niet. Hij heeft al snel door dat hij geen partij voor ons is en verdwijnt dan ook al gauw. Onze bazen staan maar wat bij elkaar te kletsen, maar blijken dat heel gezellig te vinden. Wat ze overigens nog leuker vinden is het later op de dag thee en koffie drinken bij mij thuis … met iets erbij uiteraard. Omdat ik een man (sorry: reu) ben kijk ik toch anders tegen de belevenissen dan een vrouw (teef, bedoel ik). Dus nu volgen de impressies van Wendi.

De indrukken van Wendi:

Ik ben intussen een dame van stand: al één keer loops geweest en inmiddels G en G gediplomeerd. Wie met regelmaat op de Oldertjes-site kijkt kan dat weten. Dat Boaz mij een fraaie teef noemt vind ik dan ook maar ‘zo, zo’ want iemand met al drie G en G diploma’s moet wel met de nodige eerbied benaderd worden vind ik! Boaz is dan wel mijn broer en ik mag hem ook graag, maar ik verlang wel respect. Kom ik bij hem thuis drukt hij meteen zijn neus onder mijn staart en als hij vervolgens denkt wel heel erg intiem te mogen worden moet ik hem toch wel eventjes terecht wijzen. En dan blijkt hij toch een echte heer te zijn. Hij incasseert die terechtwijzing en zoals u uit zijn verhaal hebt begrepen kunnen we fantastisch spelen en rennen bij de recreatieplas. Man, o man, wat woont die broer van mij in een fantastisch gebied. Nu en dan duikt hij even in het water om wat te drinken. Als echte dame doe ik dat natuurlijk niet. Niet omdat ik bang ben, maar zoiets is beneden mijn stand. Mijn baas is namelijk ook erg rijk; wij hebben een huis, een caravan en ook een boot. En dan hoor ik jullie al zeggen: “waar doen ze het van?” Wel heel eenvoudig, de man van mijn baas is bij de politie en als het geld bijna op is, schrijft hij gewoon weer een aantal bekeuringen uit en daarvan koop je dan een boot. Oh ja, ik had het over ‘niet bang zijn voor water’. Als ik met mijn familie op de boot het Lauwersmeer op ga dan draag ik als echte dame een zwemvest. Want ik ben dan wel gediplomeerd, maar heb nog geen zwemdiploma.

De groeten van Wendi en Boaz, samen uit het Hoge Noorden

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”154″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.