13 mei Oldertjesdag 2023

Wat hebben we weer genoten van alle Oldertjes schnauzers die het afgelopen twee jaar geboren zijn. Van pup tot een volwassen schnauzer. Wat zijn ze mooi geworden. De een lijkt veel op vaders de andere op moeders,  Erg jammer was dat niet iedereen van de partij kon zijn door omstandigheden.
Wat weer betreft hadden we ook ontzettend veel geluk. We hebben heerlijk buiten kunnen zittenen wandelen. En natuurlijk  samen  de ervaringen kunnen delen. Dank je wel allemaal we hebben genoten jullie hopelijk ook.

Tjeu en Jeanne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldertjesdag.

Vandaag weer vroeg opgestaan om onze ochtendwandeling te maken, niet te lang of te ver want… we moesten ’s middags nog richting Milheeze voor de befaamde  Oldertjesdag. Wat is dat die Oldertjesdag zullen sommigen denken. Wel Tjeu en Jeanne nodigen alle honden die het jaar ervoor geboren werden en hun eigenaars uit bij zich thuis voor een gezellige namiddag en wandeling met opdrachten. Zo kan iedereen de nu volwassen honden nog eens terugzien en kijken wat er van hen geworden is. Tijdens de moeilijke coronatijd was deze dag niet kunnen doorgaan, dus er waren van het jaar daarvoor ook mensen met hun hond aanwezig, grote gezellige groep dus. Dus in de vroege middag G.P. nog eens flink verwent met een goeie kam en borstelbeurt zodat hij er op zijn best zou uitzien om zijn broers, zussen, moeder en vader, neefjes en nichtjes terug te zien en dan vertrokken richting Nederland. Het was een hele rustige rit van +/- 01:30h. Bij aankomst bleken wij de enige Belgen ter plaatse te zijn, maar dat maakte niet uit. We werden met de typische Nederlandse hartelijkheid en gezelligheid ontvangen, kopje koffie of thee met appelflappen, wat bijbabbelen, anderen hun honden bewonderen, over elkaars honden en belevenissen praten, kortom gezellig begin!
Ergens rond 14:00h vertrokken we voor een wandelzoektocht met wat opdrachtjes van +/- 10km door een voor ons verassend mooie omgeving. Mooie bossen, groot mooi meer (zandwinningsgebied), kikkerpoeltjes, enz. … Er werd zelfs een ree gespot! Onderweg werd er natuurlijk druk gepraat over ieders beleving van de omgang met hun trouwe viervoeter, er werd gegrapt en gelachen maar we moesten goed opletten om de juiste richting uit te gaan. Hier en daar was er een foutje in de planning ingeslopen, maar dat werd ter plaatse snel rechtgezet door Jeanne, dus de pret was er niet minder om! Na een kilometer of 5 à 6 was er een rustplaats voorzien met een drankje en een knabbel, ook hier supergezellig gepraat en gelachen, nog wat opdrachtjes uitgevoerd en oplossingen gezocht en dan konden we weer verder langs dat mooie meer en kleine poeltjes. De hondjes konden hun dorst lessen, er was op de rustplaats ook water voorzien, maar de meeste honden verkozen blijkbaar het lekkere water uit het meer, zo ook G.P. 😊.Onderweg kregen we het nieuws te horen dat Jeanne met haar fiets gevallen was, niet zo leuk.
Bij aankomst bij Tjeu en Jeanne thuis was het wederom een gezellig boel. Kregen een heerlijke kom soep, daarna broodjes kroket of broodjes frikandel – wij zeggen curryworst – daar nog een drankje bij, heerlijk na zo’n fijne wandeling. Opnieuw gezelligheid troef en er werd duchtig over en weer gepraat, foto’s genomen, die zullen we wel terugzien op de website en voor zij die op Facebook zitten, daar ook. Wel had Jeanne flink wat pijn, flinke buil op haar heup door die val en ze kon op doktersbezoek.
Erg sneu voor haar, normaal zouden ze morgen op fietsvakantie vertrekken. Nu moeten ze dat uitstellen want ze zal het een paar weken kalm aan moeten doen. Iedereen toonden zijn/haar medeleven en wenste haar een snel herstel toe.  Op het einde werden de juiste antwoorden gegeven op de opdrachten en een winnaarsgroep gekozen. Iedereen kreeg een zak met spulletjes voor de hond en de winnaars nog een extra zak met speeltjes en hondensnoep!

Bedankt Tjeu en Jeanne voor deze fijne dag, ook bedankt aan alle anderen voor de sfeer en gezelligheid!!! Na een rustige rit waren we terug thuis, beetje moe maar voldaan en een ervaring rijker.

Annie & Stef.

 

 

 

 

 

 

Oldertjesdag verhaal Minou

Daar gingen we dan, weer helemaal terug naar het oorspronkelijke thuisfront, en dat op mijn tweede verjaardag (het nestje van Zendaya 2021). Eindelijk bijna alle broertjes en mijn zusje bij elkaar en tot mijn grote verbazing ook mama Zendaya erbij. Wat was het heerlijk om iedereen zo te zijn. We zitten natuurlijk al 2 jaar samen in een whatsapp groep, maar om elkaar dan eindelijk live te zien, maakt het allemaal zoveel leuker. Met z’n alle vertrokken wij als eerste aan de 10km lange wandeltocht, het was prachtig weer en de omgeving waar ik vandaan kom, is ontzettend mooi. We vertellen stiekem niet dat Jeanne een klein foutje in de route had gemaakt, want dat snel opgelost. Ik had al snel door dat het een lange wandeling zou worden, dus ieder schaduwplekje in het hoge gras gebruikte ik om even af te koelen en te liggen, dat vonden mijn broertjes en zusje maar gek. Ik vond het eerder slim. Halverwege kregen we een grote bak water van Tjeu en wat lekkers van de dames. Hier kon iedereen even uitrusten, maar jullie kennen ons schnauzers natuurlijk wel, na 10 minuten hadden we allemaal alweer genoeg energie verzameld om weer met elkaar te spelen. Vanuit hier liepen we verder langs een prachtig meer, helder blauw. Wanneer mijn baas zegt dat ik dan even het water in mag, laat ik me dat geen twee keer zeggen. Even afkoelen met die poten dus! Tijdens de wandeling kwamen we erachter hoeveel we met z’n alle op elkaar lijken. Zo houd ik er enorm van om bovenop alles te springen en iedere inham of portiek even te inspecteren. Zo ook tijdens de wandeling, we kwamen een picknicktafel tegen, waar ik al snel met mijn vierpoten bovenop stond. Tot mijn grote verbazing ook stond ook mijn broertje ernaast, ook hier hebben we hartelijk om gelachen met z’n allen. Eenmaal terug aangekomen bij het thuisfront waren we allemaal erg moe van de heerlijke wandeling en het delen van alle ervaringen. Hier kregen we een lekkernij, dat hadden we verdiend. Wat was het een heerlijke dag en fijn om iedereen te leren kennen, dat ook nog eens op onze tweede verjaardag. Wij kijken uit naar volgend jaar! Hoe was het met jullie na deze dag? Ik heb op de terugweg alleen maar geslapen, de maandag erna ging ik weer naar mijn vrienden bij de hondenopvang, maar ook daar had ik nog niet zoveel energie hoor.  Heel veel liefs, Jax/ Evi (Minou en Robin)
Nogmaals heel erg bedankt!! Wij hebben echt genoten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.