Beste broers en zussen van het W-nest: Wij zijn jarig! Twee jaar!

20 augustus 2017

Beste broers en zussen van het W-nest: Wij zijn jarig! Twee jaar! Volgens mensennormen stelt dat (nog) niks voor, maar in de hondenwereld ben je dan als schnauzer volwassen. Gefeliciteerd!!

Ik kreeg van de baas een enorme gerookte runder-onderpoot. Achteraf begreep ik dat het de bedoeling was dat ik dit bot onmiddellijk ging afkluiven. Tja, mensen he. De tafel is nog niet gedekt of ze zitten al met hun vingers in de slagroom. Maar wij honden doen dat anders. Toen mijn baas na een half uur even kwam kijken in de tuin hoe het er voor stond, was de kluif verdwenen. Nou, je weet hoe dat gaat; de vrouw wordt erbij geroepen en in opperste verbazing wordt er geconstateerd dat Watcher Boaz die hele kluif verorberd moet hebben … onvoorstelbaar! En inderdaad, omdat ze zich dat niet kunnen voorstellen wordt de hele tuin afgezocht waar het been moet zijn gebleven. Natuurlijk had ik hem dusdanig begraven dat alleen ik hem terug zou kunnen vinden.Oh ja, mijn baas heeft (niet voor mijn verjaardag) ook nog een schapenvacht vervilt. Zo’n beest wordt geschoren en vervolgens moet er dan een viltlaag aan de achterkant worden aangebracht. Hij deed dat tijdens een workshop “schapenvacht maken” en na zes uur werken is zo’n ding dan klaar, kletsnat van het vele water dat wordt gebruikt. De baas en de bazin waren er erg trots op. En aangezien het mooi zonnig weer was, hing hij dat ding te drogen in de tuin. En als hond denk je dan: “he, vreemd ding, typische geur, dat moet ik nader onderzoeken”. En alzo gebeurde. Ik heb de vacht meegesleurd naar het grasveld en heb gecontroleerd of de viltlaag en de vacht goed aan elkaar verkleefd waren. Nou weet ik wel dat mijn baas geen “beroeps schapenscheerder” is, maar de kwaliteit van zijn werk was toch dusdanig dat de vlokken schapenwol keurig door de tuin waren verspreid. Ik moet zeggen: “Ik had een goed gevoel van mijn werk”. Nou ja werk … eigenlijk was het een peulenschil. De baas had er zes uur over gedaan om het ding in elkaar te knutselen, ik had hem in vijf minuten weer gedemonteerd. Baas boos dat er 85 euro naar de Filisteinen was, ik uitermate tevreden over het tempo waarmee ik de klus had geklaard.Voor het overige kan ik nog steeds prima opschieten met mijn baas en ook de dierenarts, waar ik de vorige week mijn jaarlijkse enting heb opgehaald, was uiterst tevreden en wilde mij het komende jaar niet weer zien, wat inhoudt dat hij mij een gezonde hond vindt.

Nou, broers en zussen, veel plezier op jullie verjaardag! Helaas is er dit jaar geen Oldertjesdag, maar op zich vind ik dat niet zo erg. Jullie zien wel dat ik mij ook zonder zo’n dag, prima vermaak.

Groet van Watcher Boaz

Eén gedachte over “Beste broers en zussen van het W-nest: Wij zijn jarig! Twee jaar!

  1. Wica en Watcher duidelijk familie zijn. Ik moet zeggen dat Wica ook wel dingen verbouwt, maar niet zo drastisch als Watcher doet met de schapenvacht. Ik zou zeker heel erg boos geworden zijn, maar ja, het is ook wel weer schattig hé. Nog gefeliciteerd met je verjaardag Watcher en dikke knuffel van je zusje Wica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.