Boaz maakt wat mee !!!

Autobrand !

Volgens de rasbeschrijving is de middenslag schnauzer een waak- en begeleidingshond; waakzaam, maar zeker geen blaffer, met sterk ontwikkelde zintuigen en grote schranderheid. Wie zich een schnauzer pup aanschaft ziet een vrolijke pup, van amper acht weken, die vertedert, maar hoe het karakter zich de komende tijd zal ontwikkelen is toch maar afwachten. Of die waakzaamheid er inderdaad inzit zal pas blijken als de hond wat ouder is geworden.

Het nieuws van de achterliggende maanden kopte: “Het aantal autobranden in Nederland neemt toe. Tijdens de eerste negen maanden van het jaar 2017 zijn er 2808 auto’s in de fik gevlogen. Dat is al honderd meer dan in diezelfde periode van het jaar 2016. Autobezitters in Noord-Brabant en Zuid-Holland moeten het meeste vrezen dat hun voertuig in vlammen opgaat. Daar brandden dit jaar al resp. 506 en 465 auto’s uit, een klein deel ten gevolge mechanisch falen. Het merendeel ten gevolge vandalisme  of toedoen van een pyromaan.”

Eerste Kerstdag. Zoals gewoonlijk staat de baas vroeg op om het ontbijt klaar te maken met een stevige pot koffie. Ik (Watcher Boaz) ga dan alvast even mijn territorium in de tuin inspecteren op ongeregeldheden; je weet maar nooit nietwaar en de baas kan zich dan volledig wijden aan het besmeren van twee boterhammetjes voor hemzelf en één voor de bazin. En … het was niet pluis daar bij de tuin! Aan de andere kant van de schutting werd een fiets geplaatst! En dat hoort niet. Het plaatsen van fietsen is prima, maar niet tegen de schutting van mijn tuin en dus ging ik stevig te keer. Blaffen en grommen en ik moet zeggen voor een middelgrote hond heb ik een stevige blaf. En zoals dat dan gaat, de baas komt naar de tuin, spreekt mij vermanend toe en vertelt dat ik stil moet zijn omdat alle buren nog slapen. De argeloze … die baas van mij. Afijn, nog eens vijf minuten later werpt hij nogmaals een blik in de tuin en ziet daar een enorme rookwolk opstijgen. Brand! Concludeert hij. Tja, dat had ik hem vijf minuten geleden al willen zeggen, maar hij is nogal slecht in de hondentaal. En zoals dat dan gaat, voordeur open en concluderen dat er een auto in de fik staat  … en even later: politie erbij, brandweer erbij … en ik moet zeggen, daar zijn mensen dan wel weer goed in: brandje blussen.

Even later politie bij ons thuis … ze hadden geconcludeerd dat de brand was aangestoken … maar … dat de brand toch nog tijdig was geblust, voordat de benzinetank vlam had gevat. Eindresultaat: een gedeeltelijk afgebrande Volvo (gelukkig niet die van de baas) een fiets die nog steeds tegen de schutting stond en waarvan de eigenaar spoorloos was en de zekerheid dat een middenslag schnauzer (ik dus) schrander is, waakzaam is en zijn taak als verdediger van huis, tuin en de mensen van de roedel rustig aan mij kan worden overgelaten. Wel moet mijn baas nog leren serieus naar mij te luisteren als ik het sein ‘onveilig’ geef.

Groetjes Watcher Boaz

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.