Oldertjesdag 2015

OLDERTJESDAG 2015 Wat was het weer een super fijne mooie dag. onze Oldertjesdag 2015. Erg fijn om weer vele Oldertjes schnauzers met hun baasjes terug te zien. Groot en klein waren aanwezig op deze prachtige zonnige dag. Wat hebben wij genoten , wij hopen alle schnauzervrienden ook. De wandelpuzzeltocht viel bij iedereen ook zeer  goed in de smaak. We hebben wat dat betreft hier in de omgeving prachtig natuur. Alleen hopen we op nog meer wandelpaden.  Komende week komt er nog een verslag van deze dag op de site geschreven door der familie van den Broek. Alvast hartelijk dank hiervoor. Ik heb uit de vele foto`s die gemaakt zijn een album gemaakt. Geniet ervan. We willen iedereen nogmaals hartelijk danken. Fijn dat jullie er waren en wie weet tot de volgende Oldertjesdag 2016

Groetjes Tjeu en Jeanne

groepsfoto ivo

Oldertjesdag 26-IX-’15

 Vanuit je ooghoeken zie je je eigen hond op allerlei plaatsen tegelijk. Dat zou een te bondige samenvatting van de Oldertjesdag zijn, want het was niet overal onze hond, het waren overal Oldertjes. Allemaal verschillend, iets lichter, iets donkerder, iets kleiner, iets groter, iets geborstelder, iets ruiger, maar allemaal Schnauzers en allemaal gezellig. We begonnen de dag met een kopje koffie en een lekkere appelflap terwijl de honden kennis met elkaar maakten, of oude herinneringen ophaalden.
Daarna gingen we op pad, door de Bakelse (of Milheeze) bossen, waar wij in groepjes (lees: miniroedels) van boom tot boom gingen, niet omdat wij reuen waren, maar om de vragen van de puzzeltocht te beantwoorden. Waar wij altijd gedacht hebben dat er maar één hondenras is (en dat denken we eigenlijk nog steeds) bleek uit de vragen dat het er veel meer zijn (meer dan 300) en de meesten kenden wij niet. Halverwege, bij de rust, kwamen de meeste honden nat van het zweet (de zogeheten zweethond) aan, hoewel, het zou kunnen dat een enkele hond toch stiekem een duik in de plassen had genomen. Tjeu stond met een kar vol frisdrank en bier klaar om het vochtverlies aan te vullen, en een tweede kar met chips en hondenbrokken. Jeanne fietste ondertussen heen en weer om eventueel loszittende bewegwijzering te herstellen. Na de rust werd de tocht hervat, met verkeersveilige gele vestjes, om zonder encyclopedieën of internet de toch knap lastige vragen te beantwoorden. Teruggekomen bij Schnauzerkennel Van de Oldert kregen wij een kopje soep om aan te sterken, en tot onze verrassing verschenen daarna grote schalen met broodjes frikadellen en kroketten (hier mochten de honden niet in meedelen).Toen iedereen weer op sterkte was gekomen, werden de honden en hun baasjes op de foto gezet, eerst per lichting en daarna een groepsfoto waar wel drie fotografen voor nodig waren, zo groot was de groepTot slot was er de prijsuitreiking, waar niemand met lege handen achterbleef.

Wij willen Tjeu en Jeanne, en ook de anderen die meegeholpen hebben, hartelijk danken voor de enorme gastvrijheid en organisatie, het was een geweldige dag.

wat een natuur gea 3 gea 5  ivo 2 water gea natuur [nggallery id=124]

5 gedachten over “Oldertjesdag 2015

 1. Hoi Jeanne en Tjeu,

  Het was weer super gezellig. Geboft met het mooie weer. Fijne schnauzerliefhebbers gezellig bijgepraat en weer een geweldige ontvangst.
  Bedankt en tot volgende keer.

  Heel veel groetjes Anja en Martien.

 2. Het was als altijd weer gezellig en een prettig onthaal, we hebben genoten en gelukkig zat het weer mee.
  De route was ook weer mooi en gezond, zowel de honden als de baasjes hebben genoten.
  We kunnen weer terug kijken op een mooie en gezellige dag, hopelijk tot volgend jaar.
  Tjeu en Jeanne,heel erg bedankt

 3. Het was “alweer” een heel gezellige Oldertjesdag,
  met stralend mooi Oldertjesweer.
  Leuk voor de honden en ook leuk voor de baasjes.
  Wat een ontvangst! Wij hebben ervan genoten.
  Dankjewel Tjeu en Jeanne.

  groetjes Maarten en Trudy, Miranda en Hans
  en natúúrlijk een knuffel van Senna en Joy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.