Wica geeft weer van alles te vertellen

wica kerst verhaeln
Dag allemaal,

Eerst en vooral wil ik iedereen heel fijne feestdagen toewensen. Mijn baasjes hebben me uitgelegd dat de Kerstman binnenkort langskomt (en dat ik ook een cadeautje zal krijgen) en dat er dan een nieuw jaar begint.  Ik weet nog niet goed wat dat allemaal te betekenen heeft maar ik begrijp wel dat het een heel gezellige periode wordt, met veel bezoek en zo, dus heel veel extra aandacht.
Ik ben inmiddels gestart in het puppy-klasje. Amaai, dat is even wennen hoor.  Ik zit samen met Ouzo (een Duitse herder).  Hij is best wel lief maar vreselijk hevig.  Hij probeert me dan ook telkens op te fokken, maar ik probeer zo goed mogelijk mijn oefeningen te doen, want dan krijg ik superveel lekkere brokjes van mijn baasjes.  Mijn baasjes gaan alle 4 met me mee naar de les omdat ze me een consequente opvoeding willen geven.  Ik vind het ook wel super hoor, als we met zijn allen er naartoe gaan, dan geeft iedereen ook dezelfde commando’s en dat is wat gemakkelijker voor mij.  En het is gewoon heerlijk om een uur lang alle aandacht te krijgen van hen allemaal.  Ik ben dan ook een erg goede leerling.  Ik ken het commando “zit”, “lig”, “af” en “kom”.  Deze week moet ik extra oefenen op “afblijven” en “pak het maar”.   Eerst vond ik het maar raar dat ik naar school zou moeten gaan, maar nu vind ik het best wel leuk.
Trouwens, die juf van me is zo gek nog niet. Ze raadde mijn baasjes aan om een top 10 te maken van de dingen die ik graag lust, zodat ze weten waarmee ze me het best kunnen paaien als ik iets nieuws moet leren of als ik weer eens super eigenwijs ben.  Ik heb  allemaal lekkere dingen mogen proeven.  Helaas zijn het telkens maar piepkleine stukjes, maar goed : wie het kleine niet eert is het grote niet weert.  Voor wie het wil weten hier mijn top 3 : 1. Leverpaté, 2. Smeerkaas met hesp, 3. Gebakken kip. Op aanraden van de juf heb ik ook een kong gekregen. Ik weet niet of mijn broertjes en zusjes ook zo een kong hebben, maar ik vind het zalig.  Die kong is van erg sterk rubber en mijn baasjes steken er een stukje appel met kip in. Ik ben soms wel een uur bezig om dat er helemaal uit te likken maar ik vind het heerlijk.  Voor wie nog geen lijstje heeft gemaakt voor de kerstman is dit misschien een goed idee om te vragen .Mijn absolute favoriete bezigheid is lekker gaan wandelen in het bos. Heerlijk om door al die blaadjes te lopen.  Ik vind het nog het leukst als we lekker alleen zijn in het bos.  Niet te veel afleiding zodat ik helemaal geconcentreerd mijn eigen gang kan gaan.  Ik hoor dat Wendi ook zo dol is op die wandelingen.  Ik moest wel een beetje lachen toen mijn baasjes vertelden dat Wendi in een sloot terecht gekomen was.  Mij is dat ook overkomen.  Ik stond plots met mijn poten in de sloot en ging er aan de verkeerde kant weer uit, zodat ik niet meer bij mijn baasjes kon geraken zonder nog eens door die sloot te baggeren.  Ik durfde helemaal niet meer terug maar gelukkig bleven mijn baasjes rustig en ben ik toch weer bij hen geraakt.  Ik kijk wel uit de volgende keer hoor.  Het enige voordeel van dat hele avontuur was dat ik lekker onder de warme douche mocht toen we thuiskwamen.  Heerlijk!  Ik geniet dan echt van het warme water en vind het zalig als ze mijn pels helemaal schrobben.  Alleen van de haardroger was ik in het begin een beetje bang maar na een tijdje ondervond ik dat die warmte ook wel erg goed deed aan mijn lijfje. ’s Avonds heb ik nog steeds mijn puppy-uurtje. Ik raas door het huis en er staat dan geen maat op me.  Hahaha, Wendi heeft dat dus ook.  Mijn baasjes denken namelijk dat ik de enige hond ben met karakter, maar het zit duidelijk ik de familie.

Zo, dat was het weer. Fijne feesten allemaal.

Dikke poot van Wica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.