Co vertelt over zijn eerste weken bij zijn nieuwe baad

16-06-20…… Wist ik veel dat die datum mijn leven compleet overhoop haalde.
Nadat ‘s morgens mijn broer Crembo vertrok kwam er ineens nog iemand die ik niet kende. Hij was wel leuk, speelde wat met mij en kreeg af en toe een snoepje van hem. Hij sprak wat met mijn huidige baasjes Jeanne en Tjeu en plots….. moest ik met die man mee in zijn wagen. Heb wel wat traantjes gelaten, -dacht aan mijn vriendje Stan- maar viel na 10 min pardoes in slaap. Na een rit van 2 uurtjes kwam ik aan op mijn nieuwe woonplaats. Echt leuk, een tuin om in te ravotten, de zoon van mijn baasje waar ik voetbal mee speelde, kippen…. en kennis gemaakt met mijn buur, Roos genaamd, een Jack Russel.‘s Avonds een kleine wandeling gemaakt maar dat was wel op mijn tempo. 20, 30 meter lopen aan de leiband en dan op mijn poep zitten om alles te observeren, en riep mijn baasje, kom Co…..pffff, ik zal wel op mijn tempo gaan, en moet m’n baasje 5 min wachten, dan is het maar zo! Ben wel een schnauzer en heb soms mijn eigen willetje, mijn vertrouwen krijg je niet zomaar, maar heb je eens mijn vertrouwen dan doe ik alles voor je! Thuisgekomen en in mijn bench gekropen, en direct in slaap gevallen. ‘s Anderendaags om 7 uur wakker geworden en…… niemand te zien! Heb eens goed geblaft en direct was mijn baasje daar om me in de tuin te laten voor mijn plasje, kreeg er nog een snoepje bovenop, heb ik hem al goed gedresseerd!!!
Na mijn ontbijt… korreltjes… een wandeling in het bos en eerlijk gezegd dat ging veel beter dan gisterenavond, er waren veel minder prikkels om me heen en was meer relaxed dan gisterenavond. Na een paar dagen moest ik van m’n baasje naar de dierenkliniek, niet dat ik me ziek voelde, integendeel, voel me super maar moest even op controle, Tjeu had dat ook eens gezegd. Daar aangekomen ben ik even onderzocht en…. natuurlijk in blakende gezondheid! De dierenarts was blij en verrast om nog eens een middenslagschnauzer te zien en zei dat ik een prachtexemplaar was. Ze wou echt weten vanwaar ik kwam…dus Jeanne, Tjeu en Stan…. dikke poot….en voor ik het vergeet, m’n baasje heeft onder zijn voeten gekregen omdat hij met mij teveel wandelde, puppy’s tot 6 maand mogen maar een half uurtje aan de leiband en niet langer, of 2 keer een kwartiertje en dit voor mijn gewrichten, in de tuin ravotten kan echter geen kwaad, maar een half uur aan de leiband op de straat is ook niet goed voor de kussentjes van mijn pootjes. Voila, nu weet hij waarom hij mij soms moet dragen!
Nu zijn we reeds enkele dagen verder en het gaat hier alle dagen beter, gestart met de puppytraining door mijn baasje. Zitten en liggen gaat al prima, maar soms moet ik blijven liggen en gaat mijn baasje weg… euhhh, snap dat nog echt niet goed. Waarom moet ik blijven liggen en gaat hij weg? Ook alle dagen training aan de leiband in de tuin en dat werpt wel zijn vruchten af als ik ‘s morgens en ‘s avonds ga wandelen. En heb ik soms geen zin, dan gaat mijn baasje er ook bij zitten en roept hij mij, dan kom ik natuurlijk want krijg dan een snoepje. Mijn baasje valt echt wel mee, ik word alleen maar beloond en niet gestraft, alhoewel… heb gisterenavond aan de poten van de salontafel gebeten en aan zijn stem te horen was hij niet happy, nu ja, ik weet nu dat dit niet mag…Mijn baasje en ik worden steeds meer 2 handen op één buik, hij heeft me verteld dat iedereen in zijn leven 1 slechte eigenschap mag hebben, nu, in mijn geval heb ik rap gekozen en mag nu met hem ‘s avonds in de canapé liggen, heerlijk, lig dan op zijn dikke buik of op zijn schouder en als hij te lang tv kijkt, dan knabbel ik gewoon even aan zijn oren en dan breekt er weer een speelkwartiertje aan. Wij als honden vragen echt niet veel, wat aandacht, iemand die me leiding geeft, en natuurlijk wat liefde, geef je me dat… dan ben ik er altijd voor je. En wat mijn speeltjes betreft, dat hoeft heus niet duur te zijn, geef me maar een stuk touw, een handdoek, een tak van een boom en….. een paar strandsloefen…. Vandaag even op bezoek geweest bij de ouders van mijn baasje, pfff.. echt saai…na een paar uur thuisgekomen en kon me echt niet meer inhouden, lopen, spelen, canapé in en uit, zelfs mijn baasje had niets te zeggen maar wat vond ik het leuk om even alle spieren los te gooien, mijn baasje moest er zelf mee lachen. Bijna alle dagen valt er wel iets te beleven, onlangs op bezoek geweest bij Zita, een pointer, de hond van mijn baasje zijn zus. Kan dat beest lopen zeg, en poten…. ze zijn groter dan mezelf! Maar Roos blijft toch echt mijn vriendinnetje, ‘s avonds met mijn baasje in de tuin wat trainen, maar komt Roos even piepen aan de afsluiting dan ben ik weg en mijn baasje mag roepen maar ja…. Roos is veel interessanter en jongens blijven jongens he. Alle dagen gaan we nu ‘s morgens wandelen in het bos, ik ben het al echt gewoon en duurt het soms te lang eer we vertrekken dan neem ik toch gewoon zelf de leiband! Regelmatig komen we ook andere wandelaars tegen en die zeggen allemaal dat ik echt een mooie hond ben, en als het mag dan speel ik ook even met die andere honden, ben dus echt wel een sociaal beestje maar dat heeft dan te maken met mijn eerste 15 weken in Nederland!!
Alhoewel ik elke avond in de bench moet slapen mocht ik ook eens een kwartiertje alleen in huis blijven overdag en niet in de bench. Denk dat dit eens een test was wat ik zou doen alleen in huis, en raad eens…. heb helemaal geen deugnieterij uitgehaald.
‘s Anderendaags eens een half uur en… tja… had ik toch wel een pak printerpapier gevonden zeker, heb me eens goed uitgeleefd met als gevolg…. de keuken en de woonkamer onder het papier, kwam mijn baasje thuis en…. keek eens bedenkelijk naar mij, heb een standje gekregen…. maar heb hem wel geholpen om alles op te ruimen. Hebben wij ons geamuseerd zeg! Weet je Jeanne, Tjeu en Stan, jullie zullen je soms wel afvragen hoe het eigenlijk gaat met mij maar eerlijk gezegd, ik voel me hier al echt thuis.

3 dikke poten,
Vele groetjes, Co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.