De pups van Wieske zijn geboren op donderdag 22 november 2018

Alle pups zijn besproken

Donderdag 22 november zijn de schnauzerpups van Wietske geboren. Maar liefs negen pups heeft Moeder Wietske op de wereld gezet. Moeder en kids maken het goed.De pups drinken goed en zijn erg tevreden.

Vader Mama Schram`s Bond of Britain        Moeder Wietske Katja vd.Oldert

25 november: De schnauzerpups zijn erg tevreden. je hoort ze practich niet alleen die mooie geluidjes als ze aan het drinken zijn. Moeder Wietske zorgt goed voor ze. Dit weekend  is er al kraamvisite geweest. Trotse moeder Wietske vond het allemaal prima. De beschuit met meisjes gingen er goed in bij de toekomstige nieuwe baasjes.

 

28 november; Morgen zijn de schnauzerpups een week oud. wat zijn ze al gegroeid in die  week. Ze slapen en drinken bij moeders,en liggen heerlijk tegen elkaar.Moeder Wieske is een lieve goeie moeder voor haar pups.

 

1 december: Vandaag veel kraamvisites gehad. Veel beschuit met muisjes gesmeerd voor de toekomstige baasjes Wietske vond het wel gezellig al die aandacht. ondertussen zorgde ze dat de schnauzerpups niets te kort kwamen. En de buikjes weer goed gevuld werden.  Het knuffeldoekje voor de nestgeur vond moeder Wietske ook zelf wel erg leuk.

  

4 december: De schnauzerpups groeien als kool, maar wat wil je drinken en slapen bij moeder Wietske.

 

De schnauzerpups zijn twee weken oud. Sinds een paar dagen zijn de oogjes open. Nu kunnen ze echt de grote wereld gaan ontdekken. We hebben ook overdag een radio erbij aan staan. Kunnen ze ook geluiden gaan ontdekken. Tussendoor komen de kleinkinderen met de pups knuffelen. 


10 december: Het is nu niet alleen maar slapen en drinken. Nu de pups de oogjes open hebben gaan ze langzaam maar zeker van alles ontdekken. Ook proberen ze al wat rond te lopen, nog wel wat onzeker. Het is prachtig om te zien.

14 december: de schnauzerpups zijn nu 3 weken oud. Ze lopen al wat rond en maken wat geluidjes naar elkaar. Vandaag zijn we ook voor de eerste keer ontwormd. Is ook nodig. Ik heb weer een leuk filmpje vandaag gemaakt. veel kijkplezier.

16 december: Vandaag hebben de  pups weer bezoek gehad. Ze werden weer goed vertroetelt tijdens het spelen.

 

 

 

 

 

 

 

20 december; De schnauzerpups hebben een grotere ruimte gekregen ze lopen en spelen nu al wat meer. Ze zijn inmiddels vandaag alweer 4 weken oud. Ook krijgen ze sinds een paar dagen puppymelk met wat brinta. Dat gaat al uitstekend. Ze eten er al goed van. Moeder Wietske mag de restjes opeten. Er zijn pups die dan heerlijk languit in de etensbak gaan zitten. Zie foto.
 

 

 

21 december: Nu de pups extra puppy melk met brinta krijgen zie je ze groeien.Maar ze drinken ook nog graag bij moeders. Ze zijn een stuk actiever. De speeltjes beginnen nu echt interessant te worden. over een paar dagen wordt de brinta vervangen door geweekte puppybrokjes in de puppymelk. 

27 december: De pups zijn inmiddels al ontwormt en eten al zachte puppybrokjes. Komend weekend worden ze al weer uit gekozen door de nieuwe baasjes en krijgen alle pups een naam.

30 december: Het is een druk weekend geweest voor de schnauzerpups. Ze hebben allemaal kennis gemaakt met hun toekomstige baasjes.Alle pups hebben nu ook hun eigen naam.


De beste wensen voor 2019> De pups hebben de jaarwissel uitstekend doorstaan. ze hebben weinig meegekregen van het vuurwerk.

4 januari 2019: Het was weer een drukke dag voor de schnauzerpups. Vanmorgen kwam de dierenarts de eerste enting zetten en de pups controleren of ze gezond zijn. Alle pups zijn gezond verklaard. Maar we hadden ook niet anders verwacht. Ze zijn zo heerlijk speels en groeien als kool. Vanmiddag kwamen ze van de Raad van beheer de pups chippen en hebben DNA afgenomen. Ook dat is allemaal goed gegaan.

9 januari: Nog ruim een week en dan mogen de schnauzerpups alweer naar hun nieuwe baasjes. Wat gaat het snel. Het zijn vrolijke pups, ze spelen en proberen zelfs al naar elkaar te blaffen. Mooie geluidjes. Ook de kranten kunnen ze al goed versnipperen.

15 januari: Nog een paar dagen dan is het zover voor de meeste pups. Een nieuwe wereld gaan ze dan ontdekken. We zijn de pups al aan het leren om in een bench te kunnen liggen of lopen. Verder in de speelruimte hebben we nog maar een paar kranten liggen waar ze daar hopelijk alleen hun behoefte op gaan doen. Het zijn negen vrolijke grote pups en heerlijk nieuwsgierig.

4 gedachten over “De pups van Wieske zijn geboren op donderdag 22 november 2018

  1. mooi. Elke keer weer leuk om wat nieuws te lezen! Komt Wietske wel eens buiten, of durft ze de pups niet alleen laten? ( ik heb gelezen dat dit voorkomt). Haar staartje kwispelde er op los, bij het filmpje. En die pups, jong, die worden zo dik als worstjes! Bedankt voor de updates. Sonja

  2. Nogmaals van harte proficiat nu met het schnauzernestje van Wietske. Wat is het prachtig om al die kleine schnauzertjes te zien en de mama’s die zo goed voor hen zorgen. Veel liefs, Hoover, Ingrid & Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.