Onze middenslag Schnauzer Wietske v. d Oldert is de trotse moeder van 8 schnauzerpups

Schnauzerpups van onze middenslag schnauzer Wietske-Katja v.d.Oldert  Geboren op 4 mei 2017.  Alle pups van Wietske zijn besproken en de meeste deze week al bij hun nieuwe baasjes. Wij wensen alle nieuwe eigenaars heel veel geluk en gezondheid toe met hun schnauzerpup. En hopen alle pups volgend jaar mei terug te zien op de Oldertjesdag. De datum hiervan laten we tijdig genoeg weten. Ook vinden we het erg leuk om foto`s en verhalen van ze te zien en te lezen  op deze website. 

Groetjes Tjeu en Jeanne

Lieke en Stan

Vader Keynote`s Hook van Holland Trombone.

Onze Schnauzer Wietske is donderdag 4 mei de trotse moeder geworden van 8 schnauzerpups. 4 reutjes en 4 teefjes. De bevalling ging erg goed. Vader van de pups is Keynote`s Hook van Holland Trombone. Het gaat erg goed met moeders en pups. Ze zijn erg rustig, drinken goed en slapen veel. Wietske is een bezorgde lieve moeder voor haar kids. 
5 mei. alweer een dag oud. Ze zijn goed de nacht door gekomen. We hebben de pups maar weinig gehoord. Een goed teken, dan drinken ze voldoende. 
6 mei: De kleinkinderen zijn natuurlijk de eerste dag al komen kijken. maar nu Lieke even op de foto nu moeder even buiten is.
 7 mei: Kraamvisite voor Wietske en de pups natuurlijk. Was erg gezellig.
10 mei: Morgen alweer een week oud.  De pups groeien als kool. Je ziet elke dag weer dat ze gegroeid zijn. En dat is ook te merken. ze slapen en eten, daar groei je wel van. Vandaag kraamvisite uit België gehad. Daar hoort natuurlijk ook beschuit met muisjes bij.

Fotoalbum  schnauzerpups week 1

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”152″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

  12 mei: Alle namen zijn ondertussen  doorgegeven aan de Raad van beheer. was voor de meeste toekomstige eigenaars even zoeken want de naam moest met de letter X beginnen. Maar alle 8 pups zijn nu voorzien van een naam, Alleen is nog niet bekend bij welke pup de naam krijgt. Het gaat uitstekend met de pups. Al snel genoeg gaan de oogjes open.
15 mei: de kleinkinderen komen elke dag even met de knuffelen. Is erg goed voor het socialiseren van de pups. 15 mei. je hoort dat de pups aan het drinken zijn op het filmpje. Prachtig geluidje.Ook zijn de oogjes al langzaam aan het open gaan.
16 mei. Kon het weer niet laten om een paar mooie foto`s te maken en te plaatsen, zie fotoalbum. Vandaag ook weer kraamvisite gehad van een van de nieuwe baasjes
18 mei. De oogjes zijn open en ze proberen al wat onzeker te lopen. Het gaat snel.

Foto album week 2

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”153″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

12 mei  Filmpje van de schauzerpups

20 mei; De pups lopen al redelijk wat rond en ook zijn ze al wat meer wakker en beginnen wat te spelen met elkaar. Ze zijn al zo gegroeid dat ze zelfs staande drinken als moeder Wietske staat.. Elke dag komen de kleinkinderen met de pups wat aaien en knuffelen. Ook Wietske wordt niet vergeten.
22 mei: Het lopen gaat elke dag al wat beter. Ook beginnen ze al langzaam aan aandacht voor elkaar te krijgen.
23 Mei; Knuffeltijd. kleinkinderen komen weer langs om de pups een voor een te knuffelen. Is erg goed voor het socialiseren van de schnauzerpups. En voor de kleinkinderen een feest.
24 mei: Het gaat super goed met de schnauzerpups, af en toe hoor je al wat meer grom geluidjes in plaats van piep geluidjes. Ze zijn ook elkaar aan het ontdekken. Ze lopen alle 8 al goed rond en beginnen ook tussen het slapen in wat met elkaar te spelen

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”155″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

26 mei; de schnauzerpups zijn vandaag voor de eerste ontwormt met een ontwormingspasta. Dit is heel belangrijk voor de gezondheid van de pups.
27 mei : Kleinkind Floor op bezoek, en die wil natuurlijk ook graag de pups knuffelen
 28 mei: het eerste speeltje voor de schnauzerpups. Eerst even kijken  wat dit nu weer is. maar snel genoeg gaan alle pups even ontdekken wat dit is.

 

30 mei: de schnauzerpups hebben een nieuwe ruimte gekregen. Ze hebben nu meer speelruimte en ze gaan leren om op de kranten hun behoefte te doen.Ook hebben ze vandaag voor het eerst iets anders te eten gekregen dan de moedermelk van Wietske. Brintha pap. en dat ging er meteen goed in. Na eerst wat geholpen door Tjeu en Stan. Is ook vreemd om uit een schaal te eten in plaats van drinken uit de tepel van moeders. Maar het smaakten prima. De hele schaal is leeg gegeten.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”156″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

2 juni; De schnauzerpups zijn echte schnauzertjes aan het worden. Ze worden elke dag actiever en af en toe gromt er al eens naar de ander. Ook hebben ze wat nieuwe speeltjes gekregen. In het begin kijken ze er vreemd tegen aan. maar al snel gaan ze ontdekken wat dat weer is. Ook plassen en poepen ze al vaak op de kranten. Elke dag mogen  ze er weer even uit als de kranten verschoond moeten worden. Ze eten de schaal brintha in een mum van tijd op. Maar bij moeder Wietske drinken ze ook nog graag. Vaak blijft Wietske er maar bij staan. Ze kunnen er makkelijk bij.

 

5 juni: Ze spelen al veel saampjes. Af en toe wat grommen tegen elkaar, zo klein ze al zijn. De pups hebben allemaal tandjes. Als je nu met hun gaat spelen dan is het voor de pups een heerlijk bezigheid om aan je veter te hangen de klompjes van Stan te bijten en in de tenen van Lieke te bijten. De tandjes worden alleen nog maar scherper. Ook zijn ze van de brintha af en kregen ze bij de melk al geweekte puppybrokjes. Ze laten het zich al goed smaken. Zo krijgt moeder Wietske ook af en toe wat meer rust. Met die scherpe tandjes is het ook niet me maar dat duurt nog wel een paar weken.  Ze lopen ook al af en toe zo wat rond om alles te gaan ontdekken. Vrijdag , zaterdag en zondag is het weekend om de schnauzerpups uit te komen zoeken door hun toekomstige baasjes. Wie komt bij wie. maar het maakt niet uit, ze zijn allemaal even lief. Eind van de week hier weer meer over.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”157″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

9 juni en 10 juni. De schnauzerpups eten al super goed zelf. Ze groeien als kool. Moeder Wietske is al vaker even van de pups weg. Over drie weken gaan ze naar hun toekomstige baasjes, en het zou dan wel erg voor moeder en pups zijn dat ze dan nog moedermelk krijgen. Het is dan al een hele grote omschakeling. Dit weekend krijgen alle pups een eigen naam. Hier al wat foto`s van de uitgezochte schnauzerpups.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”158″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Wietske komt even kijken

13 juni: de pups hebben een nieuw onderkomen. ze kunnen nu ook naar buiten gaan spelen en leren om buiten op de kranten hun behoefte te doen. dat lukt al aardig. Vanmiddag hebben ze ook kennis gemaakt met het gras. Ze hadden er zin in om rond te hollen . En natuurlijk even kennismaken met de groet schnauzers die dit ook wel leuk vonden.

15 juni: Van daag zijn de schauzerpups al weer 6 weken oud. wat gaat het toch snel. Ze hebben alweer van alles meegemaakt.Gisteren zijn de gechipt,  en vandaag kwam de dierenarts op bezoek. alle pups zijn goed onderzocht en zijn kerngezond. Ook hebben ze hun eerste inenting gekregen. Ze hebben het allemaal goed doorstaan want vanmiddag waren ze alweer druk bezig met ravotten op het gras. Morgen het filmpje hiervan. Ravotten kunnen ze. Niet is meer veilig, tenen in de slippers is een leuk bezigheid om in te bijten. maar ook met elkaar kunnen ze goed stoeien. Teken dat ze goed gezond zijn. Maar na het stoeien is er ook weer tijd voor rust. Zeker met dat warme weer.

 

 

 

16 juni. Spelen met de kleinkinderen. De pups vinden het prachtig vooral leuk om die scherpe tandjes van hun overal in te zetten. Zelfs bij elkaar.

20 juni. Het is te warm om de pups overdag op het gras te laten  spelen en ravotten. Ze liggen heerlijk binnen, af en toe naar buiten in de schaduw om hun poepje en plasje te doen. Dat is met dit weer ook beter. Spelen en ravotten doen ze vroeg in de morgen en later op de avond wel.

foto’s week 7

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”159″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”20″]

spannend wat zit hier in deze mand.

vader Mouse op bezoek

22 juni. Nog een week en dat is het voor de meeste eigenaars zover. Dan mogen ze hun schnauzerpup op komen halen. Het gaat veel te snel. Zo zijn ze geboren en zo gaan ze weer weg. Het zijn ontzettend lieve leuke ondeugende pups.We zullen ze gaan missen. De schnauzerpups eten de puppiebrokjes al zonder dat ze geweekt zijn. Ook zijn ze al ver heen zindelijk. Ze gaan mooi buiten op de krant hun behoefte doen.
Gisteravond kregen we bezoek van vader Mouse met zijn baasjes. Ze hadden een maand met cadeautjes bij voor Moeder Wietske en de pups. De pups waren erg nieuwsgierig wie er in het bos rondliep, en gingen op ontdekkingsreis naar vaders. Was erg gezellig met z`n allen.

27 juni. vandaag was het zover de eerste pup mocht naar haar nieuwe baasjes. Die ontzettend gelukkig waren dat het zover is. Wietske nam nog even afscheid van Xsara maar ook de kleinkinderen. Na even nog een plasje gedaan te hebben met voor de eerste keer een halsbandje om vertrok Xsara de wijde wereld in. Weet zeker dat ze het super goed naar haar zin zal hebben. Veel geluk met haar.Komende weekend en volgende week vertrekken er nog wat pups.

 

3 juli: Ook Xandy en Xsam zijn dit weekend opgehaald door hun nieuwe baasjes.
Deze week gaan er nog een paar, en een paar blijven nog wat langer hier. Ook erg gezellig. 

 

 

 

7 gedachten over “Onze middenslag Schnauzer Wietske v. d Oldert is de trotse moeder van 8 schnauzerpups

 1. Hey Tjeu & Jeanne, hartelijk bedankt om ons zo”up-to-date” te houden met het dagboek want jammer genoeg is het telkens een eindje rijden vanuit België om zo maar “eens even” op visite te komen ! We kijken voor het eerst uit naar het ‘einde’ van onze jaarlijkse vakantie – Hoe kan het ook anders als je alle 8 die onschuldige, schattige dotjes bekijkt ?. Hierbij wensen wij de andere toekomstige baasjes heel veel plezier en geluk toe ! Grtjs en dikke knuffel aan alle Schnauzer (groot en klein) Tot snel

 2. Hallo Jeanne & Tjeu, nogmaals bedankt voor de fijne ontvangst . Het zijn alle 8 echte dotjes. Wietske heeft dat goed gedaan. We kijken er al heel hard naar uit naar onze volgende afspraak. En hopelijk heeft Katja ook een prachtig nestje !

 3. Te gek om te zien hopelijk worden ze net zo lief als onze Verdi.
  voor toekomstige baasjes veel plezier met dit fantastisch ras.
  gr Evert v d Horst

 4. Fantastisch nieuws! Van harte proficiat met deze acht mooie, lieve schnauzertjes. Ze zullen snel de harten van hun baasjes veroveren!
  Veel liefs, Ingrid & Jan en veel lekjes en een mooi pootje van Hoover 🙂

 5. Hoi Tjeu en Jeanne,

  Proficiat met de kleintjes. Wat zullen de toekomstige eigenaars blij zijn.
  Eindelijk een lang gekoesterde wens die in vervulling gaat. Fijn dat alles goed gaat.Nu maar hopen dat het goed blijft gaan. Wij gaan het weer lekker volgen op de site. groetjes Anja en Mart.

 6. Wat een goed nieuws.
  zo fijn dat alles goed is gegaan.
  Maar liefst acht mooie lieve schnauzertjes erbij.
  Gefeliciteerd 🙂
  Maarten Trudy en…Joy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.