Watcher Boaz moet de boel in de gaten houden

De baas had het duidelijk gezegd: “Wij gaan even koffie drinken bij onze oudste zoon en jij houdt de zaak in de gaten. Je hoeft niet in de bench, want je bent nu oud genoeg om ongure elementen de deur uit te jagen. We hebben je niet voor niets Watcher genoemd, dus bewaken de boel”.  En zo gebeurde het dat ik die avond alleen thuis was. Je kijkt dan eens in het rond, voelt de verantwoordelijkheid sterk op je schouders drukken en bedenkt alvast hoe je ongure types de deur zult wijzen. Jullie begrijpen natuurlijk dat de adrenaline behoorlijk aan het toenemen was. Je zit voor de tuindeur, je kijkt naar buiten, maar het tuig van de richel liet deze avond verstek gaan. Je moet wat, je wilt wat maar er is niks te bewaken … en dan zoek je een uitlaatklep, dat zul je begrijpen. Nou had mijn baas zich onlangs weer een nieuw boek aangeschaft, auteur Bill Bryson; een avonturier die de hele wereld rondreist en daar dan zijn visie op geeft. En je denkt dan: er is momenteel toch niks te doen, laat ik mijn tijd nuttig besteden en dit boek gaan lezen. Spannend man, ik heb het helemaal stuk gelezen. Fluitje van een (euro)cent. En dan slaat de verveling weer toe. En vervolgens zie je dat de baas zijn portemonnee heeft laten liggen en nieuwsgierig als ik ben denk je dan: laat ik dat ding ook eens grondig bekijken! Geld zat er niet in, wel betaalpassen van de bank, de giro en zelfs een creditkaart. En dan nog een aantal plastic passen van Ikea, Welkoop, Albert Heijn en meer van dat ongerief: smakeloos spul. Zo’n portemonnee is van leer, daar kun je nog wel een poosje op kauwen en ach, vervolgens slaat de verveling weer toe en denk je: wanneer komen ze nou weer thuis? En als ze dan weer thuis komen zijn ze ‘not amused’ zoals dat dan in de mensenwereld heet. Als ze maar weten dat mijn avond ook niet was wat ik er van had verwacht!
Vandaag gingen ze even boodschappen doen. En ik moest in de bench! Nou is alles goed gegaan, maar ik denk dan: stel dat er tijdens hun afwezigheid een insluiper was langsgekomen! Terwijl ik in de bench zat! Mijn baas moet nog veel leren!

Oke, dat was het dan weer voor vandaag,

Groet van Watcher Boaz

Watcher Nowaz ook ik hou de boel in de agte

Eén gedachte over “Watcher Boaz moet de boel in de gaten houden

  1. Wat een leuk verhaaltje.
    Je ziet het zo voor je.
    Genieten hè van zo’n Oldertje.

    groetjes Maarten Trudy en een knuffel van onze Joy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.