Wietske naar de clubmatch

Vandaag was het zover. Na weken oefenden met kleindochter Imke was het vandaag de dag om te eens te  laten zien wat ik allemaal geleerd heb op de ringtrainer. Ik mocht mee naar de clubmatch van KC de Peel in Asten.

Er waren heel veel honden en mensen.Ik was als enigste middenslag schnauzer. Erg fijn was dat er ook een riesenschnauzer  van 1 jaar oud hier was. Hij leek wel wat op mij al was ie wel een stuk groter dan ik. Het duurde in en uit voor dat we eens aan de beurt waren. En ja om half twaalf was het zover. Mijn baasje Imke was volgens mij net zo zenuwachtig als ik. We moesten eerst een rondje lopen van een meneer,  dat  was blijkbaar de keurmeester. Daarna moest ik stil staan vlak voor hem. Ik weet niet wat hij allemaal wilde., maar opeens deed hij mijn mond open, Mijn vrouwtje Jeanne  hoorde ik zeggen, nou gaat hij kijken of de tanden goed staan. Ja natuurlijk staan die goed, dat had ik ook ze wel kunnen vertellen. Toen ging hij mij overal betasten  voelde aan mijn haar en vroeg aan mijn baasje Imke of ik pas getrimd was. Ja natuurlijk ben ik dat een paar weken geleden, dat zie je en voel je toch wel. Nou toen moest ik weer een keer op en neer lopen om te laten zien of ik dat goed kan. Ja dat kan ik zeker wel. Ik moest weer stil staan en Imke zat aan mijn ketting  om mijn hoofd wat omhoog  te zetten of zo iets, zodat mijn nek blijkbaar goed uitkwam. En  ze zat maar aan mijn staart, blijkbaar moet die ook omhoog staan. . Toen was ik eindelijk klaar en kreeg de eerste plaats. Goed he, al was ik ook maar alleen hier vandaag  van mijn ras. Nou toen mocht ik eindelijk de ring uit. Pfff.  ik kreeg een paar lekker honden koekjes van Imke en ze zei dat ik het goed gedaan had. Ik dacht nu ben ik klaar en kunnen we eindelijk naar huis. maar nee, we moesten weer wachten, en wachten en wachten. En uiteindelijk vier uur later moest ik weer in de ring met alle pups van die dag. Met weer iemand anders die me kwam bekijken. Het was wel leuk om met zo vele in een kring rond te lopen. Ik moest af en toe eens kijken wie er achter me aan kwam. Maar dat was blijkbaar niet de bedoeling. Nadat  die mevrouw ons allemaal had bekeken werden er een paar naar voren geroepen en de rest mocht gaan. We kregen wel een paar leuke speeltjes mee naar huis.

Oh ja. Mijn baasjes kregen ook nog een rapport over mij waar in stond  dat ik een teefje  ben,  een goed type, vacht is nog niet te beoordelen omdat ik te kort geleden ben getrimd. Mooi hoofd, Donker oog, goed gebit, goed gedragen oren, ( al zegt mijn baasje dat ik niet altijd goed luister) voor en achter goed gehoekt, (wat dat betekent weet ik niet, maar het zal wel zo) En ik ga voor mijn leeftijd erg goed.

Pff ik ben nu wel bekaf na deze dag ik ga even een tukje doen. Tot een volgende keer.

even wachten voor  dat ik in de ring moet  tandjes laten zien

met alle pups in de ring

 

Eén gedachte over “Wietske naar de clubmatch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.