Wendi vertelt

23 mei 2016,              WENDI,

Hallo broertjes en zusjes, het is een tijd geleden dat ik iets over mijzelf heb geschreven, maar ik heb het nogal druk gehad. Het begon allemaal met de puppycursus. Ik dacht dat ik daar met alle hondenvriendjes mocht spelen, maar dat was dus niet de bedoeling. Na een paar kleine oefeningetjes mocht ik alleen maar met mijn vrouwtje spelen…Dat was wel heel moeilijk, want ik wilde natuurlijk spelen met mijn vriendjes. Op een gegeven moment werd ik even vastgehouden door de mevrouw die ons vertelde  wat we  allemaal moesten doen. Dat is de trainster. Mijn vrouwtje  ging toen zomaar zonder mij weg. Dat vond ik toch niet zo leuk… Gelukkig riep ze mij en wist ik niet hoe snel ik naar haar toe moest. Wat was ik blij. Mijn vrouwtje  volgens mij ook want ik kreeg een dikke knuffel omdat ik het  volgens haar zo goed had gedaan en zo snel bij haar was gekomen. Op een  andere avond, toen we weer naar les gingen,  stonden er allemaal  vreemde voorwerpen in de zaal. Allemaal dingen waar we bovenop moesten zitten of overheen moesten lopen. Er was ook een groot wiebelding waar ik op moest gaan staan…. nou vond ik dat eerst best wat eng. Met hulp van mijn vrouwtje deed ik het wel en was ik  natuurlijk niet meer bang. Ik ben immers een schnauzer..Na 8 lessen was de cursus afgelopen en ik vond het eigenlijk best leuk allemaal. Na een paar maanden, {nu ong 6 weken geleden} gingen mijn vrouwtje en ik naar een vervolgcursus. Met nog 3 andere hondenvriendjes zijn we nu met het “echte” werk bezig. Dit vind ik pas leuk en doe  nu heel erg goed mijn best. Alle oefeningen leer ik  best snel hoor ik steeds en doe ik  vrij goed, al zeg ik het zelf, want mijn vrouwtje beloont me elke keer met van die kleine lekkere koekjes. Vorige  week hebben mijn vrouwtje en ik een “Hooper” workshop/demonstatie gedaan, ik moest door allemaal “poortjes “en om een soort tonnen heen lopen. Mijn vrouwtje gaf mij aanwijzingen die ik natuurlijk heel goed opvolgde.  Dit vonden we allebei heel leuk om te doen, als het “Hooperen”in de zomervakantie door gaat, gaan wij vast en zeker meedoen zegt mijn vrouwtje. Maar eerst deze cursus afmaken.

wendi

Afgelopen vrijdag  20 mei, hebben wij bezoek gehad van mijn grote broer Watcher Boaz !!!en zijn baasjes. Dat was heel erg gezellig en wat heb ik een leuke lieve  stoere broer. Ik kreeg een heerlijke bot van hem. J We hebben even in de tuin gespeeld… niet zo heel erg lang want Boaz wou iets anders dan ik. Mijn baasjes zeiden dat het kwam doordat ik tegen de loopsheid aan zat. Wat dit betekende wist ik natuurlijk niet ……

Terwijl onze baasjes gezellig aan het praten waren zat ik in de bench en Boaz lag bij zijn baas. We hebben afgesproken dat we ook eens naar Boaz gaan en dan kunnen we hoop ik heerlijk spelen. Ik ga ook geregeld met mijn baasjes naar de camping in Lauwersoog, daar kun je heerlijk wandelen samen. En…..zwemmen… ik ben gek op water en wil er steeds in. Er is ook een leuke  “kikkersloot ” daar gooit mijn vrouwtje vaak een stok in die ik  dan wel graag wil hebben. Ik ga dan het water in en durf dat steeds verder…echt zwemmen vind ik nog wat eng ….zodra mijn voorpootjes de bodem niet meer voelen ga ik op mijn achterpootjes staan  (slim toch..;) en draai ik me om en ga gauw weer naar de kant. Nou dit was weer een heel verhaal .Jullie zijn weer op de hoogte van mijn avonturen. Tot de volgende keer.

Wendi,.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.