Metamorfose plaats gevonden bij Watcher Boaz

METAMORFOSE

Beste mensen, Zoals jullie op de foto kunnen zien heeft er bij mij een metamorfose plaats gevonden. ‘Metamorfose komt van oorsprong uit het Grieks en betekent letterlijk dat er een gedaanteverwisseling heeft plaats gevonden. Voor de modernen onder ons mag je voor dat moeilijke woord ook lezen: Er heeft een ‘make over’ plaats gevonden óf, zie mijn ‘new look’. Maar dat is ook niet echt Nederlands Voor de ouderwetse onder ons, die nog gewoon de Nederlandse taal gebruiken: “Ik ben naar de kapper (trimster) geweest!” en dat was een heel avontuur. Trimmers genoeg hier in het hoge Noorden, maar vind maar eens een trimmer die de schnauzer kent. Mijn baas heeft het internet geraadpleegd en kwam steeds weer tot de conclusie dat we eigenlijk naar Brabant toe moesten om een trimmer te vinden die bekend is met het schnauzer trimschema. En een ritje Groningen-Brabant is toch al gauw drie uur rijden, twee uur bij de trimmer en vervolgens drie uur terug rijden. Ik heb een goede baas maar zoals hijzelf zegt, hij is niet gek. En dan maar weer op internet en dan blijkt dat de aanhouder wint! Plotseling een site met daarop een trimmer in Drenthe met foto’s van een middenslag schnauzer. Peper en zout, mijnheer. En vandaag was het dan zover, op naar Drenthe. Op naar een aardige vrouw die vroeger ook een schnauzer had, een gediplomeerd trimster is en zelfs tentoonstellingen gelopen heeft met haar schnauzer. Helemaal verrukt van mij! Nou moet ik zeggen: “ik ben natuurlijk ook niet de eerste de beste”.  Het viel me overigens wel een beetje tegen, tweeëneenhalf uur op een tafel staan en dat mens maar aan me plukken. Maar als je dan het resultaat ziet, dan mag ik er best wezen. De pup is verdwenen en ik ben nu een echte kerel.

Groet, Watcher Boaz
watcher boaz schnauzerverhalen (2)

Eén gedachte over “Metamorfose plaats gevonden bij Watcher Boaz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.