Wietske vd Oldert heeft op 24 juli 2020 haar pups gekregen. Alle pups zijn besproken.

Vader Keynotes Hook van Hollland Trombone

 

 

 

 

Moeder Wietske-Katja v.d.Oldert

 

24 juli :Moeder Wieske is moeder geworden van zeven gezonde pups. Rond drie s`nacht werd nummer een geboren en de laatste pup om zes uur. Ze heeft het erg goed gedaan. Moeder en pups maken het prima. 

 

De schnauzerpups zijn op deze foto een paar uurtjes oud. Moeder Wietske is uit aan het rusten van  bevalling. Onze Kleinzoon Stan wilde natuurlijk snel komen kijken naar de pups.

25 juli:De pups hebben een rustige nacht gehad. We hebben ze bijna niet gehoord. is een goed teken dat ze goed tevreden zijn en genoeg te drinken hebben bij moeders. Is een prachtig geluidje als je ze aan het drinken zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

26 juli. De schnauzerpups zijn al goed gegroeid. Ze drinken goed. Prachtig om dit te horen. Moeder Wietske is goed voor haar kleintjes.  

27 juli: Helaas heeft een pup het toch niet gered. Gistermiddag at ze al minder, en hebben we ze al meer bij Wietske aangelegd. De natuur gaat haar gang en meestal is er dan toch iets meer aan de hand. Is altijd droevig. Maar beter nu dan dat ze al wat ouder was. Moeder Wiestke is nu ook weer rustiger. Ze voelen toch goed aan als er iets aan de hand is met hun kleintjes. Vandaag de eerste kraamvisites gehad. Altijd goed om te zien hoe enthousiast en blij de mensen zijn als ze de pups zien. En bij kraamvisite horen natuurlijk ook beschuit met muisjes bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 juli: vandaag ook weer kraamvisite gehad. Was weer erg gezellig. Ook alle namen voor de pups zijn bekend en doorgegeven aan de Raad van beheer voor op de stamboom. Elke dag zie je dat  de schnauzerpups gegroeid zijn. Ze drinken en slapen en af en toe ligt er een pup heerlijk op de poot van Wietske.

 

 

 

 

 

 

31 juli: De schnauzerpups zijn vandaag 1 week oud. Wat zijn ze hard gegroeid in deze week . Maar dat is ook de bedoeling. Wietske verzorgt haar pups goed. Dat zie je op dit filmpje waar de pups hun wasbeurt van moeders krijgen.

2 augustus: Stan komt elke dag de pups om de beurt even knuffelen. Niet alleen leuk voor Stan maar ook voor de pups. Na de knuffeltijd  is het tijd om bij moeders weer te drinken en er lekker tegen aan te liggen

 

6 augustus: de schnauzerpups zijn morgen alweer 2 weken oud. Ze groeien als kool . Moeder Wietske heeft goede voeding voor ze. Je krijgt gewoon wat medelijden met haar. Als Wietske even heerlijk buiten in het bos is en ze komt terug nou ligt het zestal meteen weer aan moeders tepels. je hoort ze smakken. en dat met dit weer. Maar we proberen het zo goed mogelijk koel te houden binnen. De pups hebben ook hun oogjes al open. En gaan langzaam maar zeker de grote wereld verkennen. ze kruipen al wat rond en en snel genoeg gaan ze al op hun pootjes proberen te staan.

 

 

 

 

 

9 augustus: de schnauzerpups zijn al proberen wat rond te lopen. nog wat wankelig op de pootje maar over een week lopen ze al goed rond.

Vandaag kregen de pups bezoek. Even vasthouden en knuffelen.

12 augustus: De schnauzerpups hebben weinig  van de warmte. Moeder Wietske wel, oh arm moederke. Ze ligt regelmatig lekker bij de ventilator in de kamer in haar mand. tussendoor als ze iets hoort gaat ze de pups controleren. Die lopen al aardig wat rond en zijn elkaar ook aan het ontdekken..

 

 

 

 

 

15 augustus: De pups zijn verhuisd naar een grotere ruimte gekregen. Kleinzoon Stan heeft z`n best mee geholpen.  Ze gaan hier ook al leren op op de kranten hun behoefte te doen. Volgende week mogen ze langzaam aan ook al een buiten gaan kijken en spelen. De kranten gaan dan binnen weg en worden buiten gelegd.Zo worden ze langzaam aan zindelijk gemaakt. Deze week hebben de pups ook al hun eerste ontwormingskuur gekregen. Ze zijn al zo goed gegroeid dat ze bij moeder Wietske al staand kunnen drinken.

 

 

 

 

 

 

17 augustus: Sinds een paar dagen mogen de schnauzerpups even de wereld buiten verkennen. heerlijk in de schaduw onder een boom. Alles is nieuw voor ze, het groene gras, blaffende schnauzers die het wel interessant vinden dit klein spul buiten te zien lopen. Ze  zijn ook al tandjes aan het krijgen. Verder ook nieuw voor ze zijn de speeltjes. voorzitting gaan ze ontdekken wat dat toch allemaal is. prachtig om te zien. Ook spelen ze al wat met het nieuwe speeltje. Vandaag hebben we ze ook voor de eerste brintapap gegeven. Stan helpt de pups daarbij. Maar dat is maar een keer nodig. Ze hadden de smaak meteen te pakken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 augustus; De schnauzerpups zijn morgen alweer 4 weken oud. Ze vinden het heerlijk om regelmatig op het gras wat te spelen. Ze zijn elkaar al aan het ontdekken. Ook het speelgoed begint hoe langer hoe meer interessant te worden voor ze. Ondertussen moet er ook gedronken worden bij moeders.Gisteravond  kregen we bezoek van papa Keynotes Hook van Hollland Trombone of te wel Smous. Was erg leuk. Ook na de brintha pap die ze met een snel tempo naar binnen werken likken ze elkaar af en zitten ze onder de pap. Moeder Wietske vindt het heerlijk om de restjes op te eten al is dat niet veel meer.

 

 

 

 

 

 

24 augustus: De schnauzerpups kunnen nu ook zelf naar binnen en buiten. Een gedeelte van de buiten speelplek is bedekt met kranten. Ze gaan daar al mooi hun behoeftes op doen. Verder zijn ze van de brintha af en krijgen nu geweekte puppybrok. nog een paar dagen met melk maar langzaam aan worden ze geweekt met warm water en over een paar weken eten ze zo de puppybrokjes. Ze groeien goed en het is nu niet meer alleen maar slapen en eten maar ook spelen en de wereld ontdekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 augustus. De pups zijn vandaag 5 weken oud.  Ze eten al goed hun puppybrok nog wel geweekt. Nu heeft moeder Wietske een beetje meer rust. Dit weekend is het tijd om de pups uit te zoeken. De eerste paar hebben al een naam gekregen. Als de pups Stan zien en ze op het gras spelen dan zijn ze in een mum van tijd Bij Stan. ze vinden het heerlijk als hij over hun buikjes kroelt.

                  Dessa                                                                 Dess

                                                 

                

 

 

                 Donnie                                                                                                                                                                                                                                  Derrick

 

 

 

 

 

 

 

Djipssy                                                                          Dazzle                                                                                       

 

   2 september: gisteren zijn de schnauzerpups gechipt. Ze vonden het helemaal niet erg. Vrijdag krijgen ze hun eerste in enting. Ze eten nu ook al de puppybrok zonder dat ze geweekt zijn vooraf. Ze hebben scherpe tandjes dus dat gaat nu al prima om ze te bijten. Ze hebben ook een grotere speelren gekregen waar ze meer kunnen ravotten met elkaar.

 

 

 

 

 

 

     

 

 

      

 

5 september: De schnauzerpups zijn nu 6 weken oud. Wat gaat het snel. De eerste inenting hebben zo gehad van de dierenarts die ze ook allemaal heeft gecondoleerd. Ze zijn allemaal gezond verklaard. maar dat zie je zo wel aan de pups als je ze ziet ronddollen. Gisteren ook nog bezoek gehad van oma en haar kleinkinderen die naar Dessa kwamen kijken en vandaag  de nieuwe baasjes van Djipsie.

 

 

 

 

 

 

10 september morgen zijn de pups al weer 7 weken oud. ze spelen en ravotten met elkaar. zelfs een lege fles is leuk om mee te spelen. Nog een weekje dan mogen de meeste pups al weer naar hun nieuwe baasjes. wat gaat het snel. 

12 september: De schnauzerpups zijn nu 7 weken oud. Ze hebben weer veel plezier met het spelen Alles vinden ze leuk de schoenen en de haren, en onze kleine gast die met oma naar Dessa kwam kijken. had nog meer plezier als de pups zelf. Onze nieuwe aanwinst Yara vindt het ook prachtig om met dat kleine spul te ravotten Na een tijdje hebben ze allemaal weer even rust nodig,want van dat spelen worden ze moe. Gisteren zijn de pups weer ontwormt. de laatste keer hier want volgende wek dan mogen de meeste naar hun nieuwe baasje toe, om daar verder de grote te gaan ontdekken.

 

 

 

 

 

21 september: De eerste drie pups zijn naar hun nieuwe baasjes. Spannend voor allebei, de pups en de nieuwe eigenaars. We wensen jullie allemaal heel veel geluk en gezondheid toe met jullie nieuwe huisgenoot. De 8 weken vlogen weer voorbij. we zullen ze missen maar we hopen elkaar weer te zien tijdens de Oldertjesdag in 2021

We hebben al een paar mooie foto’s bij het afscheid en  in het nieuwe huis van ze

Dessa

 

 

 

 

 

 

Dazzle

 

 

 

 

 

 

 

                                                                        Donnie

 

 

 

 

 

                                                               Derrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.