Wica vertelt

Dag allemaal,

Ik lees met veel plezier jullie verhalen en wil graag zelf ook weer even vertellen hoe het met me gaat.
Ik ben intussen voor de eerste keer naar de kapper geweest.  Best spannend maar ook heel fijn.  Ik geniet van de aanrakingen en douchen vind ik helemaal de max.  Beneden in huis hebben mijn baasjes een douche die alleen voor mij bestemd is en als iemand de deur van de douche openzet, spring ik er meteen in.  Mijn baasjes willen niet altijd de kraan openzetten want iemand heeft ze wijs gemaakt dat je een hond niet te veel mag wassen, dus dikwijls druip ik vanzelf weer af als ik zie dat het feestje niet door zal gaan.  Jammer !  Nu heb ik toch wel een geweldig geluk dat ik bij de dierenarts langs moest voor pilletjes om me te ontwormen en toen ontdekte ze dat mijn huid licht geïrriteerd is en dat ik 3 x per week met een speciale shampoo gewassen moet worden. Yihaa, van geluk gesproken … Ik hou zo erg van mijn dierenarts !
Inmiddels ben ik een prachtige dame geworden en ik gehoorzaam erg goed.  Ik vind dat ik prima aan de lijn kan wandelen, alleen als ik een andere hond tegen kom, ga ik helemaal los.  Mijn baasjes vragen aan iedereen met een hond hoe ze me dat kunnen afleren en iedereen geeft andere tips.  Zelfs met een lekker snoepje kunnen ze me niet overtuigen om rustig te blijven.  Ik ben toch ook een hond hé. Ik reageer gewoon op mijn soortgenoten.  Wat verwachten ze eigenlijk van me ? Dat ik hen met de neus in de lucht voorbij loop ?  Even serieus hé.  En als we naar een hondenweide gaan, vinden ze het dan weer heel schattig dat ik onmiddellijk nieuwe vrienden maak.  Ja hé, dus aan de lijn moet ik asociaal zijn en los moet ik aan iedereen lekker gaan snuffelen, Komaan hé.
Dat is gelukkig wel het enige meningsverschil dat ik heb met mijn baasjes. Voor de rest komen we erg goed overeen.  Ik jat nog wel eens graag een schoen, een bril of een pen, maar ik laat het ook vrijwel onmiddellijk vallen als ik door heb dat het “not done” is.  Ik ben gek op harde kauwspeeltjes.  Ook pluche beestjes vind ik wel leuk maar die worden al snel saai omdat die in een mum van tijd helemaal gedemonteerd zijn.  Als ik een nieuw piepspeeltje krijg ben ik pas rustig als alle vulling eruit is en ik het piepje gevonden heb.  Daarna is er niet veel meer aan, vind ik.
Ik ben nog steeds heel graag buiten. Ik kan me gemakkelijk een paar uur alleen amuseren in de tuin.  Ik heb echt niet veel nodig om tevreden te zijn. Gewoon de hele tuin besnuffelen en tussendoor lekker languit liggen op de tuintafel.  Heerlijk.
Sinds kort heb ik mijn puppylessen ook afgerond.  Ik ken nu alle basisbevelen erg goed.  Omdat we het allemaal toch erg leuk vonden om zo met elkaar bezig te zijn, hebben we besloten om ons ook nog in te schrijven voor de vervolgcursus.  We komen elke maand samen om de bevelen nog eens te herhalen en om lekker te ravotten met elkaar.  Mijn baasjes vonden het belangrijk om dit nog te doen en ik vind het superleuk.

Ziezo, genoeg gebabbeld. Nu weer terug naar buiten want ik moet mijn ronde nog eens maken in de tuin.

Tot gauw,
Wica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.